Aktualizacja dnia 15.10.2015

Szanowni Państwo

Jednym z naszych celów działania jest propagowanie wolontariatu wśród osób w wieku 50+, jako wspaniałą możliwość aktywności na szczeblu społecznym, kulturowym, edukacyjnym i socjalnym. Samo Stowarzyszenie nie mogłoby realizować swoich celów bez pomoc jego członków i sympatyków.

Nasza organizacja działa dla Państwa ale również dzięki Państwu, a to za sprawą ogromnego doświadczenia i zaangażowania. Chcemy, by nasze Stowarzyszenie mogło cieszyć się pokaźną liczbą działających w nim wolontariuszy oraz by nasze działania na rzecz aktywności seniorów docierały do coraz większej liczby odbiorców.

Co zrobić by być naszym Wolontariuszem ???

Jeśli macie Państwo wolny czas, lubicie pomagać innym ludziom i chętnie się angażujecie we współpracę z innymi osobami, a korzyści materialne nie są dla Was najważniejsze, to zapraszamy do pracy w ramach Wolontariatu "AS". Życie na emeryturze również może być ciekawe.

W ramach integracji międzypokoleniowej zapraszamy do współpracy także młodzież. Taka współpraca może przynieść wiele korzyści i satysfakcji.

Wolontariuszem może zostać każdy niezależnie od wieku, wykształcenia czy płci.

Potrzebne są tylko dobre chęci oraz trochę wolnego czasu.

Poniżej znajdziecie Państwo deklarację podjęcia pracy wolontariackiej w naszym Stowarzyszeniu. Wystarczy ją wypełnić, podpisać i odesłać na adres Stowarzyszenia lub pocztą ellektroniczną, by tym samym dołączyć do wielkiej rodziny Wolontariuszy „AS”.

Po otrzymaniu od Państwa deklaracji bycia Wolontariuszem nasze Stowarzyszenie skontaktuje się z Państwem w celu ustalenia współpracy, podpisania umowy i sposobiu działania.

Jeśli chcesz razem z nami tworzyć przestrzeń dla innych i nieść pomoc potrzebującym,

nie zwlekaj - dołącz do nas i stań się Wolontariuszem „AS”

Zapraszamy!!!

Fioletowy banner 700x100